Behandelresultaten

De behandelresultaten worden van elke patiënt vastgelegd. Hieronder zijn een selectie resultaten weergegeven gemeten vanaf het begin van de praktijk tot het getoonde jaartal.

2020

In totaliteit al meer dan 5000 patiënten behandeld in de praktijk! Waarvan ruim 850 baby’s en 550 kinderen!

2018

Door aanvullende studie is na 2011 het succespercentage weer verder gestegen. Het behandelgemiddelde bleek te zijn gezakt naar 3,5 behandelingen per patiënt. 85 procent van de mensen bleken sterk verbeterd/grotendeels klachtenvrij of volledig klachtenvrij. 65 procent van de mensen hadden genoeg aan 1,2 of 3 behandelingen.

Met name de laatste jaren krijg ik steeds meer aanbod van baby’s en kinderen. Inmiddels heb ik zo’n 600 baby’s (0-anderhalf jaar) behandeld en 500 kinderen (van anderhalf jaar tot en met vijftien jaar). Over de resultaten hiervan ben ik zeer enthousiast. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar info-materiaal in mijn praktijk of kijk op deze pagina.

2011

De resultaten van 2750 verschillende behandelseries, over 2600 patiënten, zijn geëvalueerd. Hieronder vindt u de resultaten:

  • 75 % van de behandelde mensen sterk verbeterd of klachtenvrij;
  • 16.5 % verbeterd/licht verbeterd;
  • 8 % niet verbeterd;
  • 0.5 % verslechterd.
  • Van alle zich aanmeldende mensen ben ik met 10% niet verder gegaan na het eerste onderzoek, omdat er bijvoorbeeld geen indicatie was om met osteopathie te beginnen.
  • In de beginperiode van de praktijk waren zo’n 80 % van de patiënten ten tijde van hun aanmelding in verband met hun klachten al door één of meerdere behandelaars (regulier en/of alternatief) beoordeeld en/of behandeld. Inmiddels komt meer dan de helft rechtstreeks, zonder vooraf bij een andere hulpverlener te zijn geweest.
  • Ongeveer 80 % van de mensen die zich aanmeldden hadden een chronisch klachtenbeeld. Het overgrote deel had meerdere symptomen of klachten. Inmiddels is er, de laatste paar jaren, een wat groter aandeel gekomen van patiënten met acute of sub-acute klachten.
  • Zo’n 10-15 % van de patiënten is door een medicus verwezen dan wel heeft vooraf overleg gehad met een arts. De rest kwam rechtstreeks.
  • Het gemiddelde aantal behandelingen per patiënt lag in de beginjaren op 5. Dit is inmiddels gezakt naar ruim 3,5. Een aantal mensen blijken al na één of twee keer een optimaal resultaat te hebben. Anderen hebben misschien 7 of 8 behandelingen nodig. Voor mensen die zonder behandeling achteruit gaan, kan een onderhoudsbehandeling van 1 keer per maand tot 1 keer per vier maanden nuttig zijn.